nieuws

Drinkwater 2010 van goede kwaliteit

Geen categorie

Het drinkwater in Nederland was in 2010 van goede kwaliteit. Dit meldt het RIVM vandaag. Bij 84 procent van de ongeveer 210 drinkwaterpompstations in Nederland is geen enkele norm overschreden.

Drinkwater 2010 van goede kwaliteit

Bij 33 stations werd wel een norm overschreden, hetzelfde aantal als in 2009. Overschrijdingen hadden te maken met onder andere troebeling, ijzer en mangaan. Volgens het RIVM hebben deze gevallen geen gezondheidsproblemen veroorzaakt. Een groot deel van de normoverschrijdingen was eenmalig, van korte duur en betrof stoffen die geen directe betekenis hebben voor de volksgezondheid.

De Inspectie Infrastructuur, Leefomgeving en Transport is verantwoordelijk voor de handhaving van de Waterleidingwet (nu Drinkwaterwet), waarin normen zijn opgesteld voor de aanwezigheid van micro-organismen en chemische stoffen in het drinkwater.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels