nieuws

Het Beste Idee van Nederland komt naar de Gelderse Vallei

Geen categorie

Bernd Schneider, juryvoorzitter van het programma ‘Het Beste Idee van Nederland’ van SBS6, komt naar Ziekenhuis Gelderse Vallei voor een workshop.

Het Beste Idee van Nederland komt naar de Gelderse Vallei

De uitvinder en ondernemer houdt op woensdag 25 januari een presentatie getiteld ‘Uw idee is onze zorg’ in het auditorium van het ziekenhuis in Ede. De workshop maakt deel uit van de campagne ‘Het Beste Idee voor ZGV’, waarin het ziekenhuis samenwerkt met Stichting Het Beste Idee van Nederland. De campagne is gericht op vier thema’s: voeding, zorg, gastvrijheid, en beweging en/of sport.

Deelnemers bedenken ideeën die de zorg in het ziekenhuis kunnen verbeteren. Tijdens de workshop van Schneider kunnen ze hulp krijgen met hun inzendingen. Het ziekenhuis heeft honderd plaatsen ter beschikking gesteld voor bewoners van de regio.

De Gelderse Vallei organiseerde het project in 2010 ook al. Toen mochten alleen de 2900 medewerkers van het ziekenhuis deelnemen. Daar zijn veel ideeën uit voortgekomen waarvan een aantal ook wordt opgenomen. Zo komt er een persoonlijk bedbakje waardoor een patiënt zijn bril of gehoorapparaat tot aan de operatiekamer bij zich kan dragen.

Het project, dat in november van start ging, loopt tot maart 2012. Dit jaar mogen ook de inwoners uit de regio meedoen. Via de website van het ziekenhuis kunnen deelnemers zich inschrijven en tijdens het uitwerken kunnen ze via social media vragen stellen aan een hulpteam. Een jury en het publiek kiezen de winnaar tijdens de finale op een nog vast te stellen datum en locatie in april. Degene met het beste idee wint duizend euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels