nieuws

Kunst in St Jansdal ziekenhuis

Geen categorie

De gangen in het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk hangen dit voorjaar weer vol met kunst. Het ziekenhuis organiseert de exposities al sinds 1987.

Kunst in St Jansdal ziekenhuis

Kunstenaars morgen gedurende drie maanden hun werken ophangen in gangen die ook voor het publiek toegankelijk zijn. Er is ook een gang met foto-exposities. Overigens heeft het ziekenhuis zelf ook een kunstcollectie in bezit.

Volgens Eline van den Berg van het facilitair bedrijf in het St Jansdal is de expositie altijd een groot succes. “We krijgen al aanvragen binnen voor 2014 en 2015. Het spreekt de bezoekers enorm aan en er worden ook regelmatig werken verkocht.”

“In een helende omgeving is kunst heel belangrijk, ook als afleiding voor bezoekers en patiënten. Omdat de kunst vier keer per jaar wisselt, is het voor de mensen die het ziekenhuis regelmatig bezoeken iedere keer weer anders.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels