nieuws

Maaltijden Britse ziekenhuizen goedkoop en slecht

Geen categorie

In sommige Britse ziekenhuizen kunnen patiënten voor 2,86 euro ontbijten, lunchen en dineren. Dat blijkt uit een rapport van de NHS, de nationale gezondheidsdienst, die 350 instellingen heeft onderzocht op prijs en kwaliteit.

Maaltijden Britse ziekenhuizen goedkoop en slecht

Over het hele land zijn er grote verschillen in de uitgaven van ziekenhuizen aan  patiëntmaaltijden. Ruim dertig stichtingen die ziekenhuizen beheren geven minder dan 5,56 euro per dag uit aan de drie maaltijden.

De kwaliteit van het eten laat nog veel te wensen over. Katherine Murphy, voorzitter van de patiëntenvereniging, is daar niet verbaasd over. “Het is treurig, maar de maaltijden zijn geen prioriteit van de NHS. Het is van essentieel belang dat patiënten gebalanceerd eten, anders moeten ze langer in het ziekenhuis blijven.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels