nieuws

Onderzoek naar immuniteit- versterkende voedingsvezel van start

Geen categorie

Het Europese FibeBiotics project, dat deze maand begint, gaat over een periode van 4,5 jaar onderzoeken welke effecten voedingsvezels hebben op het immuunsysteem.

Onderzoek naar immuniteit- versterkende voedingsvezel van start

Voedselproducenten mogen niet zomaar claimen dat vezels in hun producten een positief effect hebben op de gezondheid. De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), de instantie die voedingsclaims beoordeelt, wil daarvoor eerst bewijs zien. Daarom gaat het FibeBiotics project daar onder meer onderzoek naar doen.

Het project wordt uitgevoerd in een verbond met acht bedrijven, vijf onderzoeksinstituten en vier universiteiten. Het consortium gaat werken onder leiding van Wageningen UR Food & Biobased Research. De Europese Unie, die het project selecteerde uit dertig voorstellen, stelt zes miljoen euro subsidie ter beschikking.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels