nieuws

Strip over het leukste ziekenhuis

Geen categorie

Met personeelsadvertenties in de vorm van stripverhaaltjes wil het Deventer Ziekenhuis personeel werven voor lastig te vervullen vacatures. Het is onderdeel van de campagne ‘Werken bij de leukste’.

Strip over het leukste ziekenhuis

Door de vergrijzing voorziet het ziekenhuis een schaarste op de arbeidsmarkt. Het is al moeilijk om mensen te vinden voor functies als gespecialiseerde verpleegkundige en operatie assistent. Voor die vacatures verschijnen straks de stripverhaaltjes in kranten en tijdschriften.

Op dit moment zijn er geen openingen bij het Deventer Ziekenhuis, maar woordvoerder Rob van Putten weet wat er elders in het land gebeurt.  “Ik zie onze collega’s in het westen al volop personeel werven voor specialistische functies. We hebben deze campagne opgezet zodat we in de toekomst dit soort advertenties in kunnen zetten.”

Van Putten denkt dat een stripverhaaltje ook voor volwassenen motiverend kan werken. “Van een normale grijze advertentie raak ik niet enthousiast. Dit is een ludieke manier waarmee wij het eerste contact leggen. Daarna kunnen mensen naar onze website waarop filmpjes staan van medewerkers die laten zien hoe het is om in het Deventer Ziekenhuis te werken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels