nieuws

Voedselbank op Horecava 2012

Geen categorie

De Voedselbank wil voedselproducerende en- distribuerende bedrijven wijzen op hun mogelijkheid om meer voedsel te doneren. Daarom is de Voedselbank aanwezig met een stand op de Horecava 2012.

Voedselbank op Horecava 2012
HORECAVA 2008. opening min. van der Hoeve, innovation award, lek.broodje, gouden koksmuts, gouden gastvrijheidsaward, lek.broodje 25jaar, overzichten.

De Horecava 2012 wordt gehouden van 9 tot en met 12 januari in Amsterdam RAI. Volgens Harry Timmerman van Voedselbanken Nederland is de beurs een uitstekende kans om bedrijven te bewegen meer na te denken over voedsel dat nu nog in de afvalbak verdwijnt. “De Horecava is het moment bij uitstek om voedselproducerende en -distribuerende bedrijven te wijzen op hun mogelijkheid ‘te bankieren met hun restvermogen’.”

“Wat is er gemakkelijker dan voedsel dat je normaliter weggooit omdat iets over de uiterste houdbaarheidsdatum is, te hergebruiken?,” vraagt Timmerman zich af. “Het kan zelfs besparend werken. Vernietigen van voedsel kost veel geld en weg geven kost niets.”

De Voedselbank kampt momenteel met voedselschaarste terwijl het aantal Nederlanders dat in armoede leeft steeds groter wordt. Alleen al in Amsterdam leven ongeveer 3.000 mensen deels van een voedselpakket. De helft daarvan zijn kinderen die per twee dagen maar één warme maaltijd krijgen. Het aantal mensen dat gebruik maakt van de Voedselbank is het afgelopen half jaar gestegen met zo’n 20 procent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels