nieuws

ZorgAccent start proef met beeldzorg

Geen categorie

Drie thuiszorgwijkteams van ZorgAccent Noord West Twente starten in februari een proef met ‘Beeldzorg’. Hierbij kunnen cliënten en verzorgers met elkaar praten via een beeldscherm waarop ze elkaar ook kunnen zien.

ZorgAccent start proef met beeldzorg

Beeldzorg zou volgens ZorgAccent een oplossing kunnen bieden voor de verwachte toename van zorg in de toekomst.  Het gaat om aanvullende zorg waarvoor de verzorgende of verpleegkundige niet bij de cliënt in huis aanwezig hoeft te zijn. Zo kunnen ze via beeldzorg controleren of de cliënt de nacht goed doorgekomen is. De computer heeft een aanraakbeeldscherm en het bellen verloopt via een programma dat geschikt is voor mensen zonder enige computerervaring.

“Het grote voordeel van beeldcontact is dat je elkaar kunt zien, zonder dat je hoeft langs te komen”, zegt Gerdi Schippers, wijkverzorgende uit team Holten Oost. “Wij nemen op geplande momenten via het beeldscherm contact op met onze cliënten voor hun zorgmoment. Als we zien dat het nodig is, gaan we alsnog bij de cliënt thuis langs.”

ZorgAccent is de eerste thuiszorgorganisatie in Noord West Twente die beeldzorg  aanbiedt.  De drie wijkteams die meedoen hebben dienst in Holten Oost, Tubbergen en Hellendoorn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels