nieuws

ZuidZorg en Welzorg gaan langdurig samenwerken

Geen categorie

ZuidZorg en Welzorg zijn per 1 januari 2012 een langdurige samenwerking aangegaan op het gebied van hulpmiddelenverstrekking.

ZuidZorg en Welzorg gaan langdurig samenwerken

ZuidZorg is de grootste instelling op het gebied van kraamzorg, jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau), thuiszorg, voedingsvoorlichting en dieetadvisering in Eindhoven en omgeving. Welzorg is een specialist in hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten. De organisatie heeft een landelijke dekking met meerdere vestigingen in het verzorgingsgebied van ZuidZorg.

Onder de naam ZuidZorg neemt Welzorg onder andere de inkoop, het assortiment en de logistiek omtrent hulpmiddelen over van ZuidZorg. De ZuidZorg Winkel en de winkel van Welzorg in Eindhoven worden samengevoegd.

De samenwerking is een gevolg van veranderingen in het zorgstelsel, zoals het overgaan van de uitleen van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet in 2013. Bij het afsluiten van contracten zien zorgverzekeraars steeds meer waarde in zorgaanbieders met een landelijke dekking, zoals Welzorg. De collaboratie tussen Zuidzorg en Welzorg zal de komende tijd intensiveren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels