nieuws

Arnhem zoekt ouderen op in moskee

Geen categorie

De gemeente Arnhem gaat vanaf volgend jaar Turks en Marokkaans sprekende voorlichters naar moskeeën sturen om te trachten de kloof tussen deze inwoners en hulporganisaties te dichten. Dat heeft verantwoordelijk wethouder Henk Kok met betrokken organisaties afgesproken.

Arnhem zoekt ouderen op in moskee

Volgens de gemeente krijgen allochtone bejaarden niet de hulp die wel geboden kan worden. Ook hebben ouderen van buitenlandse nationaliteit soms totaal afwijkende verwachtingen van welzijnswerkers. De gemeente is geschrokken van de knelpunten die kwetsbare allochtone ouderen ondervinden. De problemen kwamen volgens de gemeente naar voren uit een inventarisatie onder allochtone groepen.

De behoefte aan zorg onder allochtone ouderen verschilt weinig van die van autochtone Arnhemmers, zo stelt de gemeente. Maar de verwachtingen zijn wel anders, net als de manier en het moment waarop een hulpvraag wordt geuit. Ook beheerst de groep allochtonen die nu oud is de Nederlandse taal meestal slecht. De gemeente gaat daarom ook zorgen voor nieuw voorlichtingsmateriaal, waarin in de eigen taal wordt uitgelegd welke hulp de gemeente kan geven, maar ook welke diensten niet geleverd worden.

 

Bron: ANP

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels