nieuws

Checkbuster.com moet registraties leuk maken

Geen categorie

Meer tijd voor gastvrijheid terwijl de kwaliteit van de zorg omhoog gaat. Dat wil Stichting Veiligvoedsel.nl bereiken met Checkbuster.com, een nieuw voedselveiligheidssysteem voor tablets dat 1 november wordt gelanceerd.

Checkbuster.com moet registraties leuk maken

Met Checkbuster.com, een online meet- en registratieplatform, kunnen instellingskeukens met een tablet gestandaardiseerde audits en HACCP-registraties uitvoeren. Zorginstellingen die zich aanmelden, krijgen een eigen online platform waar ze kunnen inchecken. Hier worden alle gegevens bijgehouden. Het systeem genereerd automatisch rapportages die als pdf zijn te downloaden. Ook kunnen instelling aan de hand van een cijfer zien hoe ze presteren ten opzichte van andere locaties en het landelijk gemiddelde.

Eddie Hilarius, coördinator voedingsdienst bij Zorggroep Hof en Hiem in Zuidwest Friesland, heeft meegedacht over de mogelijkheden van het systeem en mag als eerste met Checkbuster.com aan de slag. Hilarius: “Met de tablet besparen we twee tot drie uur per audit. Dat komt ten goede aan de bewoners. We krijgen meer tijd voor gastvrijheid.”

Wanneer registeren door het gebruik van de tablet gemakkelijk en leuk is, zal het ook vaker gebeuren, zo denkt Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl: “Het is harstikke leuk om met zo’n tablet te werken. Dus interne controles zullen ook vaker plaatsvinden, met als gevolg verbetering van de werkwijze en kwaliteit.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels