nieuws

Diakonessenhuis breidt zorg op maat voor ouderen uit

Geen categorie

Het Utrechtse Diakonessenhuis breidt de zorg op maat voor ouderen verder uit. Op de locatie in Utrecht opent het ziekenhuis op 1 november een dagkliniek voor ouderen. De dagkliniek op de locatie in Zeist krijgt meer bedden en meer klinische geriaters.

Diakonessenhuis breidt zorg op maat voor ouderen uit

Ouderen die voor onderzoek naar de dagkliniek in Zeist of de nieuwe dagkliniek in Utrecht moeten, zullen in één dag klaar zijn. Ouderen beschikken vaak over meerdere gezondheidsproblemen tegelijk. Om te voorkomen dat zij daarvoor steeds apart naar het ziekenhuis moeten, wordt in de dagkliniek alles op één dag georganiseerd. Zo wil het ziekenhuis een duidelijk zorg- en behandelplan op maat bieden. Dat is minder belastend voor de patiënt en familie, die snel weten waar ze aan toe zijn, zo stelt het Diakonessenhuis.

Met de uitbreiding speelt het Diakonessenhuis in op de toenemende vraag naar zorg op maat voor ouderen in de regio Utrecht. Een derde van de patiënten die worden opgenomen in het Diakonessenhuis is boven de 65 jaar en demografisch gezien is de Utrechtse Heuvelrug één van de meest vergrijsde regio’s in Nederland. Het Diakonessenhuis heeft ook een opleidingserkenning voor de specialisatie ouderengeneeskunde en leidt hiervoor diverse artsen op.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels