nieuws

Flevoziekenhuis start interne voedings- en serviceopleiding

Geen categorie

Het Flevoziekenhuis is gestart met een interne MBO-opleiding voor alle foodservicemedewerkers. Het ziekenhuis wil de kennis van medewerkers vergroten en zo de service en kwaliteit van de voeding voor patiënten te verbeteren.

Flevoziekenhuis start interne voedings- en serviceopleiding

De opleiding moet de medewerkers van het Flevoziekenhuis klaarstomen voor hun nieuwe rol in het voedingsconcept van het ziekenhuis. Daarin vervult het personeel veel meer de rol van gastvrouw of gastheer richting de patiënten. Ze hebben meer contact met hen en geven uitleg over de maaltijden. Daarnaast zijn zij er medeverantwoordelijk voor dat een patiënt de juiste voeding krijgt.

De opleiding bestaat uit veertien modules, die vrijwel allemaal worden opgezet en gegeven door collega’s binnen het ziekenhuis. Belangrijke onderwerpen zijn onder meer dieetleer, warenkennis, adviseren en aanbevelen van maaltijden, servicegericht handelen en hygiënisch werken.

Ongeveer 70 medewerkers van het Flevoziekenhuis volgen de eenjarige opleiding, die uiteindelijk leidt tot een MBO-diploma op niveau 2. De opleiding is opgezet in samenwerking met advies- en trainingsbureau SBK.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels