nieuws

Gastvrije Zorg kijkt naar de toekomst van gastvrijheid

Geen categorie

Gastvrije Zorg heeft vijf brandende kwesties geïdentificeerd die de komende jaren bepalend zullen zijn voor gastvrijheid in de zorg. De thema’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met een aantal vakmensen uit de praktijk.

Gastvrije Zorg kijkt naar de toekomst van gastvrijheid

Op nummer vijf staat marktwerking. Omdat er meer concurrentie is tussen zorgaanbieders, krijgen patiënten en cliënten een grotere keuzevrijheid. Zorginstellingen moet zich daarom meer gaan bezighouden met marketing en ondernemerschap. Wanneer ze niet meegaan met de ontwikkelingen, verliezen ze terrein ten opzichte van de concurrentie. Instellingen gaan zich meer als merk positioneren en onderzoeken wat hun klanten willen. Door naast een basisaanbod ook luxe en extra dienstverlening tegen betaling aan te bieden, komen er extra inkomsten binnen. Gastvrijheid kan een wapen waarmee een zorginstelling de concurrenten te slim af kan zijn.

Aan de top vijf hebben onder andere Jelle Ferwerda (hoofd voeding Sint Maartenskliniek), John Verberne (manager Facilitair Bedrijf Deventer Ziekenhuis) en Distrivers-directeur Alfred Welink meegewerkt.

Lees het volledige artikel en de rest van de top vijf in de eerstvolgende editie van Gastvrije Zorg, die op 9 november verschijnt.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels