nieuws

Inzicht in kwaliteit hartcentra

Geen categorie

Artsen van de hartcentra van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein geven als eersten in Nederland inzicht in de uitkomsten van hun behandelingen. Zo moeten patiënten zich beter kunnen voorbereiden en inzicht krijgen in de kwaliteit van de zorg.

Inzicht in kwaliteit hartcentra

Onder de noemer Meetbaar Beter meten de ziekenhuizen wat het effect van bepaalde ingrepen is op onder meer de kwaliteit van leven van de patiënt. Tijdens het symposium van vandaag worden de eerste resultaten bekendgemaakt. De ziekenhuizen presenteren de cijfers in een boek en plaatsen ze ook op de websites.

De openheid helpt ook om de zorg te verbeteren, zo denken de ziekenhuizen. Bart van Straten, cardiothoracaal chirurg in het Catharina Ziekenhuis en eveneens betrokken bij Meetbaar Beter: “Ik vind dat iedere dokter uiteindelijk verantwoording moet afleggen over de resultaten van de door hem of haar geleverde zorg.”

Vooralsnog richt Meetbaar Beter zich op de behandeling van kransslagaderlijden en dan met name de dotterbehandeling en bypass operaties. De komende jaren wordt Meetbaar Beter verder doorontwikkeld naar andere veelvoorkomende ziektebeelden en ingrepen binnen de hartcentra. Diverse andere hartcentra hebben belangstelling getoond om deel te gaan nemen aan Meetbaar Beter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels