nieuws

ActiZ: cliënten de dupe van regeerakkoord

Geen categorie

Volgens ActiZ worden cliënten de dupe van de zorgplannen van het kabinet. Daarom start de organisatie vandaag de actie ‘Het kan ook anders in de zorg’.

ActiZ: cliënten de dupe van regeerakkoord

ActiZ wil duidelijk maken wat de effecten zijn van het regeerakkoord voor ouderenzorg en zorg thuis. Met een website en een paginagrote advertentie in De Telegraaf laat ActiZ zien wat volgens de organisatie de verschillen zijn tussen een uitgeklede zorg volgens de plannen van het kabinet en zorg volgens ActiZ. Zo zouden cliënten de dupe worden van verschraling van de zorg door het afschaffen van huishoudelijke hulp en de bezuiniging op begeleiding en persoonlijke verzorging. Ook dreigen tienduizenden medewerkers hun baan te verliezen als gevolg van deze bezuinigingen, zegt ActiZ.

ActiZ heeft een plan opgesteld met alternatieven. Dat plan moet het mogelijk maken om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en mensen een eigen zorgbudget te geven. Verder gaan mantelzorgers, vrijwilligers en familie, indien mogelijk, meer doen en wordt er geen onnodige zorg verleend. Ook moet technologie een grotere rol gaan spelen. Het gaat om het afstemmen van zorg op het individu, wat ook nog scheelt in de kosten, aldus ActiZ.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels