nieuws

Dagboek van zorgmedewerkers voor IGZ

Geen categorie

Een delegatie van medewerkers van HWW Zorg (Haagse Wijk- en WoonZorg) en Abvakabo FNV willen vandaag het Dagboek van de Zorg afgegeven bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). In het dagboek beschrijven de zorgverleners de moeilijke omstandigheden waaronder zij hun werk moeten doen.

Dagboek van zorgmedewerkers voor IGZ

Uit het dagboek blijkt dat in de middag één zorgwerker meestal voor 23 bewoners moet zorgen. Een medewerker geeft aan dat een blinde mevrouw is gevallen terwijl deze medewerker alleen stond en op dat moment bezig was met andere bewoners. Een andere medewerker schrijft: Om half één hadden vijf bewoners nog geen ontbijt gehad omdat we maar met twee man stonden. De zorgwerkers van HWW Zorg vragen sinds januari om meer personeel en verlichting van de werkdruk in de Haagse verpleeghuizen. In mei boden de medewerkers al een misstandenrapport aan de Inspectie aan.

HWW Zorg kan de acties van Abvakabo FNV niet waarderen en zegt dat medewerkers de bond beu zijn. “De artikelen en reportages die dit tot gevolg heeft, zijn bijzonder schadelijk voor het aanzien van de zorg in het algemeen en de reputatie van HWW Zorg in het bijzonder. Het imago van HWW Zorg is inmiddels dusdanig geschaad dat bij alle onderdelen de instroom van nieuwe cliënten stokt”, aldus HWW Zorg in een reactie eerder deze maand.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels