nieuws

Go Green Compost genomineerd voor innovatieprijs

Geen categorie

Go Green Compost Us B.V. (GGCU) is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2012. Het bedrijf is erin geslaagd een volledig composteerbaar verpakkingsproduct met barrière te ontwikkelen ten behoeve van de voedselverpakking.

Go Green Compost genomineerd voor innovatieprijs

Volgens Go Green Compost is er geen enkel ander product in deze toepassing met barrière dat honderd procent composteerbaar is. De biologisch afbreekbare topseal-verpakkingen (maaltijden of verpakkingen afgedekt met folie) van GGCU worden uit het restafval van de suikerrietplant tot een pulpproduct vervaardigd, waardoor het geen invloed heeft op de voedselketen. Suikerriet is biologisch afbreekbaar en een boomvrij alternatief materiaal dat tevens minder water en energie vereist bij de verwerking dan de traditionele houtpulpproducten. Door een technische toevoeging en een nieuwe biologische afbreekbare coating is het GGCU gelukt een voedselveilige en composteerbare gas- en vochtbarrière in het product aan te brengen waardoor het product in een natuurlijke compostomgeving binnen 90 dagen afbreekt volgens de EN13432 normering.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels