nieuws

Grote tevredenheid over vertrouwenspersonen in GZZ

Geen categorie

Familieleden van GGZ-cliënten zijn uitermate tevreden over de bejegening door familievertrouwenspersonen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen (LSFVP).

Grote tevredenheid over vertrouwenspersonen in GZZ

Het onderzoek van de LSFVP laat zien dat 97 procent tevreden is over de bejegening door familievertrouwenspersonen in de GGZ. Daarnaast is 87 procent blij met het resultaat van hun inzet. Ook GGZ-instellingen vinden dat het werk van de familievertrouwenspersoon leidt tot betere zorg in de GGZ.

De LSFVP, opgericht in 2010, realiseert met subsidie van VWS een landelijk dekkend netwerk van onafhankelijke familievertrouwenspersonen in de GGZ. Een familievertrouwenspersoon geeft familie en naasten van GGZ-cliënten advies en ondersteuning, wijst hen de weg in de GGZ en bemiddelt in het contact met het behandelteam. De bereikbaarheid van de regionaal werkende vertrouwenspersonen wordt ondersteund met een telefonische helpdesk.

Blaauwbroek Bureau voor Vraaggestuurde Zorg deed onderzoek onder 700 familieleden van cliënten en 25 GGZ-instellingen die gebruikmaken van de diensten van de LSFVP. De resultaten van het onderzoek zijn samengevat in een factsheet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels