nieuws

Krimpend budget is een uitdaging

Geen categorie

Bezuinigingen zorgen voor problemen, maar voor facilitair medewerkers in de zorg kan een krimpend budget een uitdaging zijn. Dat was één van conclusies uit de gesprekken die Gastvrije Zorg hield met zeven vakmensen uit de zorgsector.

Krimpend budget is een uitdaging
business concepts two euro coin with reflection

Samen met de zorgprofessionals heeft Gastvrije Zorg een top vijf van thema’s samengesteld die in de toekomst bepalend zullen zijn voor gastvrijheid. De bezuinigingen kunnen daar natuurlijk niet in ontbreken. Als er minder geld beschikbaar is, lijden de ondersteunde diensten daar als eerste onder: geen nieuw servies, geen gezellig buffet en minder tijd voor een ommetje.

Maar gastvrijheid hoeft niet duur te zijn, en daar liggen de kansen, zo zeggen de zorgprofessionals. Het kost niet veel tijd en levert wel winst op. Het gaat immers om een positieve uitstraling, een vriendelijke lach, het willen begrijpen van de ander, daadwerkelijk gastheer en gastvrouw willen zijn.

Lees voor de andere thema’s in de top vijf het gehele artikel in de eerstvolgende editie van Gastvrije Zorg, die op 16 november verschijnt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels