nieuws

Merendeel bereid vrije tijd in te leveren voor zorg

Geen categorie

Uit een onderzoek in opdracht van Agis blijkt dat 59 procent van de Nederlanders bereid is vrije tijd in te leveren voor zorg. De zorgverzekeraar liet het onderzoek uitvoeren in het kader van de Dag van de Mantelzorg, die zaterdag 10 november plaatsvindt.

Merendeel bereid vrije tijd in te leveren voor zorg

Het overgrote deel van de Nederlanders (60 procent) besteedt momenteel tussen de 1 en 10 uur per week aan het helpen van anderen. Meer dan de helft van zou zorgtaken voor anderen ten koste van vrije tijd laten gaan. Het bieden van hulp houdt bij het merendeel van de Nederlanders wel op wanneer het ten koste gaat van de eigen gezondheid.

Wankie Chan, manager marketing bij Agis: “Het is positief om te zien dat er grote bereidheid is iets voor een ander te doen. Dat helpt ons weer in de manier waarop wij klanten helpen met zorg en zorgverzekeringen. Opvallend is verder dat blijkt dat de ondervraagden meer hulpvaardig zijn dan ze denken. Dat zien we terug in kleine dingen zoals de deur openhouden voor een ander.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels