nieuws

Ouderenzorg het beste in Twente en Noord-Holland

Geen categorie

De ouderenzorg is het beste in Twente en de in kop van Noord-Holland. Dat blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift Elsevier en onderzoeksbureau SiRM.

Ouderenzorg het beste in Twente en Noord-Holland

Voor het onderzoek ‘de beste verpleeghuizen’ van Elsevier en SiRM werden 1719 verpleeg- en verzorgingstehuizen en 823 thuiszorgorganisaties onder de loep genomen. Het verpleeghuis Den Es in Varsseveld en woonzorgzcentra Simeonshof en Molenweide in Boxtel kwamen als beste uit de bus. De zorginstellingen werden beoordeeld op de kwaliteit van leven van de bewoners en de cliënten thuis, de kwaliteit van de zorgorganisatie en de kunde van de zorgverleners. Ook werd gekeken naar veiligheid.

Net als in het onderzoek van 2011 blijkt ook dit jaar de ouderenzorg in de Randstad van mindere kwaliteit. Voor het onderzoek hebben Elsevier en SiRM gebruikgemaakt van openbare informatie afkomstig van de verpleeg- en verzorgingshuizen zelf.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels