nieuws

Roze Loper bij 55 zorginstellingen

Geen categorie

Bijna vijfenvijftig Nederlandse woonzorginstellingen zijn in het bezit van de Roze Loper, het certificaat voor woonzorg- en thuiszorginstellingen die aandacht besteden aan de seksuele diversiteit bij bewoners en werkenden. Dat meldt belangenorganisatie ANBO op haar website.

Roze Loper bij 55 zorginstellingen

De Roze Loper is een project van het consortium Roze 50+, een organisatie die het begrip voor homoseksuele, lesbische, biseksuele en transseksuele ouderen in de Nederlandse zorg onder de aandacht wil brengen. Volgens Roze 50+ is er te weinig aandacht voor deze groep en denken professionals en management vaak dat er geen roze ouderen in hun instelling wonen. Een deel heeft geleerd hun geaardheid verborgen te houden, omdat ze bang zijn voor uitsluiting of pesterijen, zo stelt Roze50+.

Tientallen zorginstellingen hebben een tolerantiescan ingevuld om hun homovriendelijkheid te toetsen en krijgen binnenkort tijdens een zogeheten roze limotour het Roze Loper-certificaat uitgereikt. Van 28 november tot en met 19 december doet deze acht meter lange limousine zes steden aan om een twee meter lange Roze Loper aan te bieden en plaatselijke zorgcentra te feliciteren met hun homovriendelijkheid. Het gaat om zorginstellingen in Almere, Haarlem, Lichtenvoorde, Steenwijk, Tilburg en Utrecht.

Het consortium Roze 50+ is een samenwerkingsverband van ANBO, COC, MOVISIE en Vilans.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels