nieuws

Toiletten in de zorg zijn het schoonst

Geen categorie

De toiletten in de Nederlandse gezondheidszorg zijn het schoonst in vergelijking met andere sectoren. Dat blijkt uit het Nationaal Toiletonderzoek 2012 van het vakblad Service Management.

Toiletten in de zorg zijn het schoonst

Voor het Nationaal Toiletonderzoek 2012 zijn dames- en herentoiletten onderzocht in vier sectoren: de gezondheidszorg, openbare gebouwen, de horeca en warenhuizen. De gezondheidszorg eindigt vrijwel elk jaar op de eerste plaats. Dit jaar is dat niet anders: van de onderzochte toiletten in de zorg was 45 procent schoon. Vorig jaar lag dat percentage nog op 28. Voor de test zijn de toiletten in ziekenhuizen, dokterspraktijken en gezondheidscentra onderzocht, maar niet de voorzieningen in patiëntenkamers. Uitschieter was een gemengd toilet op de derde verdieping van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Deze ruimte was zo netjes en fris, dat het een 9 kreeg.

Van de toiletten in openbare gebouwen scoorde dit jaar 41 procent goed, in de horeca was 33 procent schoon en in warenhuizen gold dat voor 21 procent. Het onderzoeksteam, bestaande uit tien medewerkers van serviceorganisatie CWS Nederland in ’s-Hertogenbosch, hebben in totaal 150 toiletten bezocht. Service Management is, net als Gastvrije Zorg, een uitgave van Vakmedianet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels