nieuws

Week van de Patiëntveiligheid van start

Geen categorie

De Week van de Patiëntveiligheid gaat vandaag van start. Ziekenhuizen laten deze week zien hoe zij werken aan veilige zorg en patiëntveiligheid extra aandacht geven.

Week van de Patiëntveiligheid van start

Tijdens verschillende activiteiten laten ziekenhuizen zien hoe zij omgaan met patiëntveiligheid. Zo deelt het Groningse Martini Ziekenhuis hygiënedoekjes uit waarmee patiënten voor de maaltijd hun handen kunnen reinigen. De Reinier de Graaf Groep in Delft organiseert de hele week workshops en klinische lessen voor verpleegkundigen over pijn, pijnbeleving, pijnmeting en pijnscore. In ziekenhuis Amstelland in Amstelveen krijgen alle patiënten hun maaltijd op een placemat met aandachtspunten voor patiëntveiligheid.

Tijdens het slotcongres van het VMS Veiligheidsprogramma op vrijdag 16 november in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam wordt bekendgemaakt wie de Nationale Patiëntveiligheid Award 2012 wint. Deze prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt aan een ziekenhuis dat zich met resultaat heeft ingezet om de patiëntveiligheid te verbeteren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels