nieuws

Woonzorg Unie Veluwe opent eigen zorgcentrale

Geen categorie

Woonzorg Unie Veluwe heeft deze week een eigen zorgcentrale geopend. Met de centrale krijgen cliënten de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week, beeld- en spraakcontact te maken met een verpleegkundige.

Woonzorg Unie Veluwe opent eigen zorgcentrale

Volgens Woonzorg Unie Veluwe geeft de zorgcentrale de cliënt zekerheid en gemak, maar vooral ook de mogelijkheid om langer zelfstandig thuis te wonen. Via een beveiligde verbinding krijgt de cliënt met één druk op de knop contact met een zorgverlener. Op vaste tijden kan een medewerker ook contact maken met de oudere. Altijd via geluid, en als de cliënt toestemt, ook via beeld. De zorgverlener kan de cliënt herinneren de medicijnen in te nemen, of controleren of iemand veilig thuis is gekomen.

Woonzorg Unie Veluwe is de eerste zorgaanbieder in de regio die deze vorm van zorg op afstand aanbiedt. Voorlopig worden cliënten uit de gemeenten Epe en Elburg aangesloten. In 2013 kunnen cliënten in het gehele werkgebied van Woonzorg Unie Veluwe contact maken met de zorgcentrale.

Foto: Wethouder Krooneman van de gemeente Elburg tijdens de opening van de zorgcentrale.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels