nieuws

‘Ziek? Gewoon blijven werken!’

Geen categorie

Blijven werken – ook als je ziek bent – is vaak een gezondere optie dan thuisblijven. Dat stelt Marleen Teunis in haar boek ‘Werken, iedereen wordt er beter van’. Het boek introduceert een vernieuwende methode die op een andere manier omgaat met ziek zijn en verzuim.

‘Ziek? Gewoon blijven werken!’

Marleen Teunis heeft twintig jaar werkervaring als trainer en organisatieadviseur. Ze is tevens directeur van een organisatieadviesbureau. Met haar methode van oplossingsgericht verzuimmanagement, die is beschreven in het boek Werken, iedereen wordt er beter van, stelt ze dat het mogelijk is om het verzuim terug te dringen tot in ieder geval 3 procent.

Zieke medewerkers zijn er meer bij gebaat om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan, zegt Teunis. “Natuurlijk mogen zieke mensen thuis uitzieken. Als dat helpt om sneller beter te worden, moet je dat vooral doen. Maar de ervaring leert dat het voor zowel werkgevers als werknemers beter is om weer snel aan de slag te gaan.”

Teunis stelt nadrukkelijk dat zowel de werkgever als de werknemer verantwoordelijk is voor een goed resultaat. De werknemer moet alles doen om te herstellen en de werkgever moet alles doen wat in zijn vermogen ligt om de medewerker weer aan het werk te krijgen. De werkgever is verantwoordelijk voor de hulptroepen. Hij moet zich behulpzaam opstellen en er alles aan doen om de werknemer weer aan het werk te krijgen.” De methode van Marleen Teunis zorgt voor de juiste zorg op het juiste moment voor de medewerker. “De methode is juist liefdevol. Je toont oprechte belangstelling voor de werknemer en blijft met hem of haar communiceren.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels