nieuws

Zorgmedewerkers willen vaker ja zeggen

Geen categorie

Zorgmedewerkers vragen meer vrijheid om vaker ja te zeggen op wensen van patiënten en bewoners. Dat bleek uit het mini-onderzoek dat Gastvrije Zorg hield onder een aantal zorgprofessionals.

Zorgmedewerkers willen vaker ja zeggen

Gastvrije Zorg vroeg een aantal praktijkmensen welke thema’s de komende jaren bepalend zijn voor gastvrijheid in de zorgsector. Uit de reacties hebben we een top vijf gedistilleerd. Eén van de thema’s is personeelsmanagement. Veranderen is daarbij een aandachtspunt. Dat doen ook zorgmedewerkers niet graag, terwijl de houding van veel medewerkers veel verbetering behoeft. Leidinggevenden moeten daarom adequaat aansturen op omgangsvormen en selecteren op betrokkenheid. Dat is essentieel om gemotiveerde medewerkers te krijgen die zich bewust zijn van de noodzaak van gastvrijheid. Aan de andere kant willen medewerkers vaker ja zeggen op de wensen van patiënten en bewoners. Ze willen de vrijheid hebben om de protocollen na te leven én gastvrij te zijn.

Aan de top vijf hebben onder andere Hans Everse (teamleider keuken zorgcentrum Cleijenborch), Anita Holthuis-van Leeuwenkamp (blogger op www.anitahvl.nl en adviseur) en gastvrijheidsadviseur John Hokkeling meegewerkt.

Lees het volledige artikel en de rest van de top vijf in de eerstvolgende editie van Gastvrije Zorg, die op 9 november verschijnt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels