nieuws

45 procent bereid te betalen voor drank

Geen categorie

Bijna de helft van bewoners en patiënten in de zorg (45 procent) is bereid te betalen voor hun favoriete drankje. Dat is één van de conclusies van het onderzoek Vochtbalans, uitgevoerd door Vakmedianet in opdracht van FrieslandCampina.

45 procent bereid te betalen voor drank

Voor het onderzoek is in de maand oktober 2012 onder 108 bewoners/patiënten en 144 voor de voeding en drankvoorziening verantwoordelijke managers een enquête verricht om inzicht te krijgen in de drankgewoontes van aanbieders en gebruikers. Ook bleek uit het onderzoek Vochtbalans dat patiënten en bewoners gemiddeld vijf glazen per dag drinken. 

De enquête werd online uitgevoerd. Meer dan de helft van alle respondenten verblijft of is werkzaam in de langdurige verpleging. De 108 ondervraagde bewoners verblijven vooral in kleinere locaties, terwijl een kwart van de professionals werkzaam is in grotere zorgcentra met 500 of meer patiënten/bewoners.

Lees het hele artikel en de rest van de conclusies uit het onderzoek Vochtbalans in de eerstvolgende editie van Gastvrije Zorg, die 13 december verschijnt. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels