nieuws

Kerstboom en diner voor duizenden ouderen

Geen categorie

Het Nationaal Ouderenfonds uit Utrecht heeft adressen van 600 ouderen in 20 gemeenten, waar vrijwilligers zich deze week komen melden met een boom, lampjes en versieringen. Het Ouderenfonds hoopt dat de decemberacties ouderen contacten opleveren, waar ze de rest van het jaar ook gezelligheid aan hebben.

Kerstboom en diner voor duizenden ouderen

In Nederland brengen ruim 200.000 ouderen de kerstdagen in eenzaamheid door. ,,We krijgen adressen van mensen die echt aandacht kunnen gebruiken van onder andere kerken en de thuiszorg. Die mensen vragen we of ze het leuk vinden om ergens aan mee te doen”, zegt Elke van Wageningen van het Ouderenfonds. Daarnaast zijn nog eens ongeveer 4500 oudere mensen uitgenodigd voor een gratis kerstdiner in een van de 41 Van der Valkhotels in Nederland.

Volgens het Ouderenfonds doen 420.000 65-plussers al jarenlang niets aan kerst of de jaarwisseling, omdat ze er geen zin meer in hebben. ,,Maar als je het vraagt, blijkt vaak dat ze wel zouden willen, maar opzien tegen het gedoe. Of dat ze er geen geld voor hebben”, aldus Van Wageningen.

Niet alleen het Ouderenfonds komt in actie. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam gaat deze week een kerstboom versieren bij een eenzame oudere in zijn gemeente.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels