nieuws

Meer inzicht in kwaliteitsverschillen

Geen categorie

Om patiënten inzicht te geven in de kwaliteitsverschillen tussen ziekenhuizen, heeft ProstaatKankerStichting.nl samen met de
Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) de online Patiëntenwijzer Prostaatkanker ontwikkeld. 94 procent van de ziekenhuizen heeft hieraan meegewerkt.

De informatie in de Patiëntenwijzer maakt patiënten en hun naasten bewust van wat zij volgens ProstaatKankerStichting.nl mogen verwachten van de zorg. Zo is nu zichtbaar of patiënten in het ziekenhuis standaard de uroloog én de radiotherapeut kunnen spreken, indien zowel opereren als bestralen mogelijk zijn. Ook kunnen patiënten zien welke ziekenhuizen aandacht hebben voor de impact van de diagnose en behandelingen op het dagelijks leven en de eventuele behoefte aan psychosociale zorg.

De Patiëntenwijzer Prostaatkanker geeft weer welke ziekenhuizen voldoen aan de minimale voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg. Ziekenhuizen die aan alle voorwaarden voldoen, worden in de Patiëntenwijzer gemarkeerd met een groen vinkje. Op dit moment zijn dat er 66 (58 procent van alle ziekenhuizen). De ziekenhuizen met een groen vinkje komen tevens in aanmerking voor het predicaat TopZorg prostaatkanker van zorgverzekeraar Menzis. 

NPCF-directeur Wilna Wind gaat in de eerstvolgende editie van Gastvrije Zorg in op de relatie tussen transparantie en gastvrijheid in de zorg. De nieuwe Gastvrije Zorg verschijnt op 13 december.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels