nieuws

Nieuwe woningsite voor ouderen

Geen categorie

Ouderen kunnen vanaf nu op een nieuwe woningsite naar passende zorg- en seniorenwoning met thuiszorg zoeken. Zorgwoning Nederland wil met deze site vraag en aanbod van zorgwoningen beter op elkaar laten aansluiten.

Nieuwe woningsite voor ouderen

Op zorgwoning.nl kunnen zorgaanbieders, verzorging- en verpleeghuizen, corporaties, vastgoedbeleggers en beheerders van seniorenwoningen gratis hun aanbod plaatsen. Bezoekers kunnen zoeken naar een zelfstandige woning, eventueel met thuiszorg, of een onzelfstandige woning. Ze zien waar de woning ligt, welke zorg en service erbij geleverd wordt en wat de huurprijs is.

De initiatiefnemers Emile Grandjean PC, Bert Jan van Beers en Victor Corbey komen uit de makelaardij en projectontwikkeling van ouderenwoningen en kregen vanuit de markt steeds meer vragen van senioren die geen passende woning konden vinden. “Door de vergrijzing en door het rijksbeleid van scheiding van zorg en wonen wordt dit probleem alleen maar groter. In 2040 is 40 procent van de Nederlanders 65 jaar of ouder en zal de vraag naar zorgwoningen exponentieel toenemen”, stelt Victor Corbey.

Hoewel de website pas vandaag officieel wordt gelanceerd, staan er al ruim 2000 aangeboden zorgwoningen op en kunnen bezoekers doorklikken naar de websites van alle Nederlandse verpleeg- en verzorgingstehuizen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels