nieuws

TinZ wint de Univé Paludanusprijs

Geen categorie

Het project van TinZ Netwerk Dementie Friesland heeft de Univé Paludanusprijs 2012 gewonnen. Het winnende project werkt met 34 zorgorganisaties samen in de ketenzorg voor mensen met dementie.

TinZ wint de Univé Paludanusprijs

In Friesland werken 34 zorgorganisaties samen in de ketenzorg voor mensen met dementie. Deze samenwerking is ondergebracht in de coöperatie TinZ, het Netwerk Dementie Friesland. Vanuit steunpunten, verspreid over de gehele provincie, zet TinZ onafhankelijke casemanagers in voor de begeleiding en ondersteuning bij (vermoedens van) dementie. Mensen met dementie kunnen door goed georganiseerde ketenzorg zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, in harmonie met hun mantelzorgers en andere betrokkenen.

“De kracht van dit project komt voort uit de samenwerking van de aangesloten zorginstellingen in Friesland waarbij niet naar het eigen belang wordt gekeken, maar alles draait om de cliënt”, aldus jury-vicevoorzitter Ruud Lapré, voorzitter NVZD en em.hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en -economie. “Daarnaast doen de casemanagers er van alles aan om de juiste zorg in te zetten die echt bij die cliënt past.”

De Univé Paludanusprijs bestaat uit een film over het project, een onderscheiding en een geldbedrag van 10.000 euro. Met de Univé Paludanusprijs wil Coöperatie VGZ de kwaliteitsverbetering van de zorg in Nederland zichtbaar maken en bevorderen. De prijs werd dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels