nieuws

‘Zorginstellingen: kijk verder dan de eigen sector’

Geen categorie

Zorginstelllingen kunnen veel leren als ze buiten het eigen vakgebied naar klantvriendelijk gedrag kijken in sectoren die daar al veel langer en beter mee bezig zijn. Dat zeggen gastvrijheidsadviseurs John Hokkeling en Anita Holthuis-van Leeuwenkamp in Gastvrije Zorg.

‘Zorginstellingen: kijk verder dan de eigen sector’

Hokkeling en Holthuis-van Leeuwenkamp adviseren zorgprofessionals onder meer stage te lopen bij commerciële bedrijven. Als goede voorbeelden van branches die gastvrijheid in hun bedrijfs- en organisatiecultuur hebben ondergebracht, noemen de adviseurs de hotelketen, luchtvaartmaatschappijen en gerenommeerde autofabrikanten. Daar kunnen vakmensen uit de zorg bijvoorbeeld veel leren van innovatieve oplossingen op het gebied van logistiek. Commerciële bedrijven hebben bovendien kennis van gestroomlijnde processen en selecteren de medewerkers per definitie op gastvrijheid.

Lees voor het hele artikel en meer tips om gastvrij te zijn zonder dat het (veel) geld kost de komende editie van Gastvrije Zorg, die op 13 december verschijnt. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels