nieuws

Charim schrikt van eigen werkomstandigheden

Geen categorie

De voorzitters van de raad van bestuur en de raad van toezicht van Zorggroep Charim zijn geschrokken van de resultaten van een intern onderzoek naar misstanden op de werkvloer. In een reactie zeggen zij de kritiek zeer serieus te nemen.

Charim schrikt van eigen werkomstandigheden

Het rapport over Zorggroep Charim, een protestants-christelijke zorgaanbieder met ruim twintig locaties in de regio’s Veenendaal en Zeist, werd gisteren gepresenteerd. Er is zware kritiek op de werkbelasting en de ondersteuning door de organisatie en leidinggevenden. Medewerkers voelen zich onder druk gezet en zelfs geïntimideerd. Een deel beklaagt zich over de communicatie, personeelszaken en de kwaliteit van de zorg voor cliënten.

Van de 132 met wie de vertrouwenspersonen van het onderzoek contact hadden, liet 74% (94 mensen) zich kritisch uit over de organisatie en/of werkomstandigheden, terwijl 11% zei de problemen te kennen, maar zelf met plezier bij Charim te werken. Van de reacties was 10% positief. Deze medewerkers herkenden zich niet in de negatieve berichtgeving.

Het blijkt dat een deel van de onrust het gevolg is van opeenvolgende fusies waaruit Zorggroep Charim het laatste decennium is ontstaan. Ook zijn medewerkers bezorgd over de extra aandacht van Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Arbeidsinspectie. Maar volgens de onderzoekers is de aard en omvang van de meldingen daarmee onvoldoende verklaard. De raad van bestuur wordt aangeraden nader onderzoek te doen naar de verklaringen van de respondenten over de door hen ervaren angstcultuur.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels