nieuws

Drie keer aangifte tegen het VUmc en Eyeworks

Geen categorie

Drie patiënten die zonder toestemming zijn gefilmd voor het RTL-realityprogramma ‘24 uur: Tussen Leven en Dood’, doen aangifte tegen het VUmc, de artsen in kwestie en productiemaatschappij Eyeworks. Dat heeft de advocaat zaterdag bekend gemaakt.

Drie keer aangifte tegen het VUmc en Eyeworks

Er zijn nog meer patiënten die overwegen om naar de politie te stappen. Het Amsterdamse ziekenhuis en Eyeworks zouden het medisch beroepsgeheim hebben geschonden toen er zonder toestemming patiënten zijn gefilmd terwijl ze onder behandeling waren op de spoedafdeling. Op het opzettelijk schenden van het medisch beroepsgeheim staat een celstraf van maximaal een jaar en een geldboete  van 19.000 euro.

De eerste aflevering van de tv-serie was donderdagavond te zien op RTL4. De overige afleveringen worden op verzoek van het VUmc niet meer uitgezonden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels