nieuws

Eerste bedbakje geïntroduceerd

Geen categorie

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede heeft als eerste ziekenhuis in Nederland het persoonlijk bedbakje geïntroduceerd. Patiënten kunnen hun benodigdheden in het bakje doen wanneer ze van de kamer gereden worden.

Eerste bedbakje geïntroduceerd

Wanneer patiënten voortaan naar de operatiekamer gaan, hoeven ze hun bril of gehoorapparaat niet meer achter te laten. Ze kunnen deze dan tot in de operatiekamer blijven dragen, alwaar ze de spullen in het bedbakje kunnen stoppen dat aan hun eigen bed hangt.

Het bedbakje is net op de markt gebracht en is een product van de interne campagne ‘Het Beste Idee van ZGV’, dat het ziekenhuis in 2010 organiseerde. Ook dit jaar accepteert de Gelderse Vallei weer inzendingen van medewerkers en inwoners uit de regio die met ideeën komen om de zorg in het ziekenhuis te verbeteren.

Bernd Schneider, initiatiefnemer van de stichting Het Beste Idee van Nederland, heeft het eerste bedbakje overhandigd aan orthopedisch patiënt Jerry Vink. “Ik vind het heel handig. Zonder bril zie ik de dokter niet goed en dat maakt mij onzeker, juist in dit soort omstandigheden”, aldus een blije Vink.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels