nieuws

Facilicom neemt ZZG ThuisService over

Geen categorie

Facilicom Services Group heeft met ingang van 1 februari 2012 thuishulporganisatie ZZG ThuisService overgenomen van ZZG zorggroep in Groesbeek. Facilicom dochteronderneming Axxicom Thuishulp wordt hierdoor in één keer bijna twee keer zo groot.

Facilicom neemt ZZG ThuisService over

ZZG Thuisservice heeft 1000 medewerkers en een omzet van 13 miljoen euro. De 1000 uitvoerende medewerkers en 4500 cliënten van ZZG ThuisService worden in de komende maanden geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Axxicom Thuishulp. Door de overname groeit Axxicom uit tot een organisatie met 2800 medewerkers, inclusief de joint venture met Aveant in Utrecht.

De regio Nijmegen wordt toegevoegd aan de 110 gemeenten waar de thuishulpverlener al actief is. Axxicom zal nu ook huishoudelijke hulp bieden aan mensen in de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen, West Maas en Waal en Wijchen.

Dick Herfst, voorzitter Raad van Bestuur van ZZG zorggroep: “De reden voor het overdragen van de activiteiten is het waarborgen van de toekomst van de huishoudelijke hulp in Zuid-Gelderland. Axxicom is beter in staat om in een concurrerende omgeving de dienstverlening aan cliënten te continueren.”

Simone Schraepler, directeur van Axxicom, licht het besluit van Facilicom toe: “We zijn al een tijd lang op zoek naar een goede overnamekandidaat in deze regio. ZZG ThuisService is een goede en gezonde organisatie die heel goed bij Axxicom past. We zijn er daarom van overtuigd dat we in overleg met de Gemeente Nijmegen onze dienstverlening hier verder kunnen uitbouwen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels