nieuws

Grote belangstelling Gastvrijheidszorg met Sterren

Geen categorie

Meer dan tweehonderd zorginstellingen hebben zich al aangemeld voor Gastvrijheidszorg met Sterren 2012. Woordvoerder Jeannet Bakker-Merk verwacht dat dit aantal verder toeneemt. Aanmelden voor ziekenhuizen, zorgcentra, zorghotels, zorgrestaurants en GGZ-instellingen is nog tot 1 maart mogelijk.

Grote belangstelling Gastvrijheidszorg met Sterren

Op donderdag 7 juni wordt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2012 bekend wie de Gastvrijheidszorg Awards winnen in de categorieën Ziekenhuizen, Verpleging & Verzorging en GGZ. Voor het eerst dit jaar is er een speciale aanmoedigingsprijs voor kleinschalige woonvormen.

Gastvrijheidszorg met Sterren borduurt voort op de Normen voor verantwoorde zorg en de CQ-index. Het is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg

De komende weken bezoeken meer dan zestig auditeurs de deelnemende zorginstellingen. Zij zijn speciaal getraind om de audits af te nemen. “We hebben dit jaar de vragenlijsten nog verder verbeterd, opdat we de deelnemers een gedegen terugkoppeling kunnen geven”, aldus Jeannet Bakker.

Sterrengids Gastvrijheidszorg

Zorgorganisaties die meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren worden beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze maximaal vier sterren toebedeeld. De resultaten van de audits worden gebundeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg. In de gids van 2011 zijn de resultaten van tweehonderd zorginstellingen vermeld. Ook staan die op www.zorgmetsterren.nl.

Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening.

Initiatiefnemers

Inititatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren en het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg zijn LOC Zeggenschap in zorg (www.loc.nl), Koksgilde en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer de zorgbladen Gastvrije Zorg (www.gastvrijezorg.nl) en ZorgInstellingen (www.zorginstellingen.nl). Het project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Unilever Food Solutions, Deli XL Foodservice, Douwe Egberts, FrieslandCampina Dagvers, Miele Professional, Zwanenberg Food Group, Sortrans, temp-rite International en Satelliet Meubelen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels