nieuws

Klacht tegen VU medisch centrum na tv-opnames

Geen categorie

Het Amsterdamse ziekenhuis VUmc had geen tv-camera’s mogen plaatsen op de afdeling spoedeisende hulp. Tv-opnames mogen niet gemaakt worden zonder toestemming van patiënten.

Klacht tegen VU medisch centrum na tv-opnames

Dat zegt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

“Het VUmc moet goede zorg bieden waarbij de privacy van de patiënt gewaarborgd is,” zegt NPCF-directeur Wilna Wind. Ze vindt dat er grenzen zijn overschreden en roept politici op om te zorgen dat dit niet meer zal gebeuren.

Woensdagavond werd bekend dat het VUmc opnamen heeft laten maken voor het RTL-programma ’24 uur tussen leven en dood’. Tijdens de opnames kon de producent via 35 op afstand bedienbare camera’s meekijken en meeluisteren naar behandelingen en gesprekken van de patiënten. Soms werd naderhand pas om toestemming gevraagd.

Volgens het VUmc is het zeker in één geval misgegaan: een vader en dochter zijn zonder toestemming gefilmd tijdens hun bezoek. Het ziekenhuis heeft zijn excuses aangeboden aan de man, maar hij gaat toch een klacht indienen tegen het VUmc.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels