nieuws

KNMG wil onderzoek naar ouderen met stervenswens

Geen categorie

Vanwege een wetsvoorstel van het burgerinitiatief Uit Vrije Wil dat binnenkort in de Tweede Kamer wordt behandeld, wil de artsenfederatie KNMG dat het parlement een onderzoek laat uitvoeren naar de problematiek van ouderen met een stervenswens.

KNMG wil onderzoek naar ouderen met stervenswens

Het burgerinitiatief wil 70-plussers het recht geven om op een humane manier hun leven te beëindigen als ze dat willen. Hierbij hoeft geen sprak te zijn van ondraaglijk en uitzichtloos lijden. De KNMG roept de Tweede Kamer op te kiezen voor een grondig onderzoek naar de aard en omvang van de kwestie, ongeacht de uitkomst van het debat.

De KNMG is bang dat het wetsvoorstel de huidige euthanasiewet zal uithollen en de transparantie en zorgvuldigheid in gevaar zal brengen. Ook de toets of er geen andere mogelijkheden zijn dan de dood zou volgens de artsenfederatie in het gedrang kunnen komen. De KNMG benadrukt dat de euthanasiewet meer ruimte biedt voor ouderen met een stervenswens dan vaak wordt gedacht.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels