nieuws

Masterclass St Radboud moet relatie met patiënt verbeteren

Geen categorie

Het UMC St Radboud in Nijmegen gaat acht masterclasses organiseren die onder andere ingaan op de relatie tussen zorgverlener en patiënt. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 21 maart en heeft als thema ‘de patiënt als partner’.

Masterclass St Radboud moet relatie met patiënt verbeteren

De masterclasses worden gehouden in het Radboud REshape & Innovation Centre, onderdeel van het UMC St Radboud. Het uitgangspunt van de eerste bijeenkomst is de patiënt die steeds meer verandert in een actieve participant en samen met de zorgverlener op voet van gelijkwaardigheid zorg draagt voor zijn eigen gezondheid. Volgens de organisatie van de masterclasses worden zorgprofessionals door deze ontwikkelingen gedwongen tot een gedragsverandering en zorgorganisaties tot eigentijdse vormen van communicatie en services.

In de andere masterclasses komen onderwerpen aan bod als ‘ICT voor de zorg, van zelfmanagement naar community management’ en ‘E-Health is Empowered health’. De prijs per masterclass is 495 euro. Medewerkers van UMC St Radboud ontvangen een korting en betalen 295 euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels