nieuws

Meer veiligheid op de OK door innovatief kussensysteem

Geen categorie

Het VU medisch centrum Amsterdam (Vumc) gaat nieuwe kussens in gebruik nemen die de veiligheid en comfort van patiënten in de operatiekamer verbeteren. De kussens moeten de kans op doorliggen verkleinen.

Meer veiligheid op de OK door innovatief kussensysteem

Het systeem bestaat uit een serie kussens waarmee de meeste OK-liggingen mogelijk zijn. Dankzij de verschillende kleuren van de kussens is duidelijk welk kussen er nodig is en kan men snel een OK correct opbouwen. Ziekenhuizen hoeven niet langer veel verschillende materialen te gebruiken om een patiënt goed te positioneren.

Het comfort en veiligheid voor de patiënt is beter, omdat er minder materiaal tussen huid en kussen zit. Bovendien wordt door de betere positionering van de patiënt de kans op doorliggen (decubitus) kleiner.

Het OK-kussensysteem is het resultaat van een samenwerking tussen VUmc en Bos Medical, een producent en leverancier van anti- decubitusproducten. Het project is geïnitieerd door Pontus Medical, een samenwerkingsverband van VUmc, AMC en UMCU, dat een brug slaat tussen goede ideeën van zorgverleners en de markt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels