nieuws

Nederlandse chirurg in Duitsland ontslagen

Geen categorie

http://www.gastvrijezorg.nl/wp-content/uploads/2011/10/operatie.jpg

Nederlandse chirurg in Duitsland ontslagen

Het St Georg Krankenhaus Schmallenberg in het Sauerland liet vandaag weten dat Reijnen op staande voet is ontslagen. Hij werkte daar sinds 2010 als invalskracht, terwijl hij in Nederland een beroepsverbod heeft. Daar was het Duitse ziekenhuis niet van op de hoogte.

Reijnen wordt mede- verantwoordelijk gehouden voor de dood van vijf patiënten in 2008 en 2009, nadat ze in het ziekenhuis in Emmen maagverkleiningsoperaties hadden ondergaan. De Inspectie voor Gezondheidszorg schrapte Reijnen daarop uit het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Dit is een Nederlandse databank, waarin officieel erkende gezondheidswerkers geregistreerd staan.

Reijnen is niet de eerste arts die in het buitenland aan het werk ging terwijl hij in Nederland zijn beroep niet meer mag uitoefenen. De neuroloog Ernst Jansen Steur, die in 2004 door het MST in Enschede werd ontslagen wegens verslaving aan medicijnen en verkeerde diagnoses, kon in 2010 weer aan de slag in Nienburg. Ook kon een Nederlandse vaatchirurg in Schotland aan de slag nadat hij bij twee Nederlandse ziekenhuizen was ontslagen wegens slechte prestaties en alcoholproblemen.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft vorig jaar gepleit voor een Europese openbare zwarte lijst met artsen die slecht werk verrichten. Nederland heeft al een lijst voor zorgverleners met een beroepsverbod.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels