nieuws

Wijkzorg Sensire deelt iPads uit

Geen categorie

Zorgorganisatie Sensire, actief in Oost-Gelderland, gaat kostenloos iPads verstrekken aan cliënten met een AWBZ-indicatie. De iPads worden vanaf april ingezet als aanvulling op de thuiszorg.

Wijkzorg Sensire deelt iPads uit

Cliënten kunnen met de iPad op elk moment beeldcontact maken met de wijkverpleegkundige of de zorgcentrale. De verpleegkundige kan in de ochtend een digitaal rondje langs de cliënten maken om te kijken hoe de nacht is verlopen en afhankelijk daarvan een planning voor de rest van de dag maken. De verpleegkundige kan ook meekijken tijdens de verzorging door mantelzorgers.

Sensire verwacht tegen het einde van juni 650 iPads uitgedeeld te hebben. Volgens woordvoerder Thea Wassink een goede investering: “In de Achterhoek wonen veel mensen in het buitengebied. Ga maar na wat het kost om een verpleegkundige rond te laten rijden om bijvoorbeeld oogdruppels toe te dienen bij cliënten. Als mantelzorgers daarin getraind worden, kunnen de verpleegkundigen op afstand meekijken wanneer dat nodig is.”

Bovendien gelooft Sensire dat de zorgvraag afneemt als mensen zich fijner voelen. Daarom kan de iPad ook gebuikt worden voor spelletjes, informatie uit de eigen buurt, ‘maatjes’ vinden en gemaksdiensten. Daarnaast kunnen mensen contact hebben met familie, vrienden en kennissen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels