nieuws

Zorgformule De Herbergier ook bij cliënten thuis

Geen categorie

De zorgformule De Herbergier voor mensen met geheugenproblemen heeft een nieuw project: Herbergier Thuis. In dit ‘regelarme zorgproject’ gaat de zorgaanbieder De Drie Notenboomen in samenwerking met het ministerie van VWS mensen met dementie thuis verzorgen.

Zorgformule De Herbergier ook bij cliënten thuis

De Herbergier is een zorgformule voor mensen met geheugenproblemen zoals Alzheimer of dementie, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. In elke ‘herberg’ wonen ongeveer 16 mensen, die met behulp van begeleiders een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven behouden. Omdat veel mensen geïnteresseerd zijn in de formule, wordt nu aan een thuiszorgconcept gewerkt om ook hen te kunnen bedienen.

Bij het thuiszorgconcept brengt de organisatie de vaardigheden van cliënten in kaart met behulp van interesselijsten. Mensen met dementie verliezen de grip op de dagelijkse structuur en de sociale contacten. Herbergier Thuis gaat hen helpen om de agenda weer gevuld te krijgen.

Elke zorgmedewerker binnen het project krijgt drie vaste klanten, waardoor er een goede relatie opgebouwd kan worden. De klantenkring van deze zorgondernemers zal nooit groter worden dan vijftig mensen.

Tijdens het opzetten van Herbergier Thuis krijgt de zorgaanbieder ondersteuning van een ambtenaar van VWS, die optreedt als buddy.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels