nieuws

BoodschappenPlusBus naar West-Brabant

Geen categorie

De steunpunten voor ouderen in het Brabantse Rucphen en omringende gemeenten krijgen vanaf volgende maand de beschikking over de BoodschappenPlusBus. Met de bus kunnen ouderen samen boodschappen doen of uitstapjes maken.

BoodschappenPlusBus naar West-Brabant

Belangstellenden kunnen vanaf drie euro met de BoodschappenPlusBus mee voor een uitje, zoals een bezoek aan een museum, een tuincentrum of een middagje winkelen met naderhand een kopje koffie. “Door de bus wordt de mobiliteit van senioren vergroot”, zegt Janneke van den Eerenbeemt van Stichting Groenhuysen, een zorgorganisatie in de regio Roosendaal. “Ook ouderen met een rollator of rolstoel kunnen van de bus gebruikmaken. Door de bus alleen in groepsverband in te zetten is het bovendien een mooi middel om gezellig samen te zijn.”

De BoodschappenPlusBus wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds. In andere steden, waaronder Amsterdam, Utrecht en Tilburg, rijden deze bussen al. Stichting Steunpunten Rucphen zoekt nog vrijwilligers die regelmatig als chauffeur met de BoodschappenPlusBus willen rijden.

De steunpunten voor ouderen in Rucphen, Sprundel, Schijf, St.Willebrord en Zegge zijn een gezamenlijk initiatief van Stichting Groenhuysen, de gemeente Rucphen en Thuisvester, samenwerkend in Stichting Steunpunten Rucphen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels