nieuws

Grote belangstelling voor ‘Zorgvoorwaskracht’

Geen categorie

Het symposium ‘Zorgvoorwaskracht’ van LOC Zeggenschap in zorg en het vakblad Zorginstellingen heeft veel belangstelling getrokken. Ruim 200 zorgprofessionals zijn op het congres afgekomen om te discussiëren over de wasvoorziening in de Nederlandse zorg.

Grote belangstelling voor ‘Zorgvoorwaskracht’

Het symposium in het Miele Inspirience Centre in Vianen was vooral bedoeld voor discussies en het uitwisselen van ideeën.  Locatiemanagers, facilitair managers en leden van cliëntenraden probeerden samen tot oplossingen te komen voor de bewassing in de zorg, wat vaak een complex onderdeel van de bedrijfsvoering is. Steeds meer bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen kunnen de kosten van de was niet meer betalen. Wat is de beste keuze? In huis wassen, uitbesteden of beide?

Tijdens ‘Zorgvoorwaskracht’ werden ook de resultaten gepresenteerd van een onafhankelijk onderzoek van Vakmedianet, uitgever van het vakblad Zorginstellingen. Daaruit blijkt dat bewoners van zorginstellingen gemiddeld 60 euro per maand voor de wasvoorziening betalen. 36% van de respondenten geeft aan dat de bewoners zelf het wassen voor hun rekening nemen. Ruim driekwart van de ondervraagden zegt tevreden te zijn met de huidige werkwijze van de zorginstelling.

De resultaten laten ook zien dat bewoners in grotere zorglocaties iets meer betalen voor de wasvoorziening. Het onderzoek, dat werd gehouden onder 242 cliëntenraden en 162 facilitaire managers, geeft een betrouwbaar inzicht van de huidige situatie rond textielreiniging in Nederlandse zorgcentra.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels