nieuws

Inschrijving Nationale Zorgvernieuwingsprijs geopend

Geen categorie

De inschrijving voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2012 is vandaag geopend. Het thema is ‘Goed je te ontmoeten’. De prijs is een initiatief van ZonMw en VSBfonds.

Inschrijving Nationale Zorgvernieuwingsprijs geopend

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs wordt elke twee jaar uitgereikt door VSBfonds en ZonMw, een overheidsorganisatie die subsidies verleent voor onderzoek en het gebruik van de ontwikkelde kennis stimuleert. De prijs is bedoeld om goede ideeën voor betere zorg en welzijn een kans te bieden.

De winnaar krijgt € 75.000 om zijn idee uit te voeren. De ‘verliezers’ krijgen een kans om hun idee verder te ontwikkelen. Zo krijgen ze tips om de uitvinding verder uit te werken en ze worden in contact gebracht met mogelijke financiers.

Het thema van dit jaar is ‘Goed je te ontmoeten’. De gedachte is dat als mensen elkaar ontmoeten, zij elkaar kunnen leren begrijpen, respecteren en inspireren. Daardoor wordt het makkelijker om gezamenlijk problemen aan te pakken die de gezondheid en het welzijn van mensen beïnvloeden. Deelnemers kunnen hun ideeën tot 18 april insturen via de website van de Nationale Zorgvernieuwingsprijs.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels