nieuws

Lotte Beukers Zorgtopper 2012

Geen categorie

De titel ‘Calibris Zorgtopper 2012’ is naar Lotte Beukers van het Drenthe College in Emmen gegaan. Zij werd zaterdag gefeliciteerd door minister Marja van Bijsterveldt van OC&W.

Lotte Beukers Zorgtopper 2012
17-03-2012, Rotterdam, Lotte Beukers werd vandaag op de beroepsbeurs SkillMasters in ‘Ahoy uitgeroepen tot Zorgtopper 2012. Deze prijs is ingesteld door Calibris en wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste leerlingverpleegkundige van Nederland. | Meer informatie: Lex Eschauzier, Calibris, tel. 030-7501160. Foto: Nils Schoonhoven

De Calibris ZorgTopper is een leerling verpleegkunde die uitblinkt in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid. Calibris, een kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd ter promotie van het werken in de zorg.

Lotte Beukers nam het tijdens de finale in Ahoy’ Rotterdam op tegen vier andere kandidaten. De vijf finalisten, die allen hun regionale wedstrijden hadden gewonnen, speelden twee rollenspellen samen met een actrice. Ook moesten ze rekenopdrachten maken. De deelnemers werden beoordeeld op aspecten als communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden.

De 21-jarige Lotte Beukers is een vierdejaars student Verpleegkunde, loopt momenteel stage in het Refaja Ziekenhuis in Stadkanaal en zal dit jaar haar studie afronden.”Het contact dat Lotte aangaat met de patiënt is professioneel en ze laat de patiënt in haar waarde. Ze laat zien dat ze weet wat ze doet”, aldus de jury.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels